Vi ber om ursäkt att vi varit dåliga på att uppdatera sista tiden…

Den här säsongen har varit grymt kul, vi har spelat tävlingar både på hemmaplan och på Europatouren dessutom spelade Linda och Lisa i Elitserien för damer.
Vi började säsongen med att spela Europatouren här hemma i Östersund, Oslo och Glasgow som Team Bromée, som bäst gick det i Oslo där vi blev tvåa. Totalt slutade vi som åtta på touren.

Eftersom vi blev tvåa i Div 1 damer förra säsongen så fick vi sent om sider chansen att spela Elitserien eftersom ett lag dragit sig ur. Eftersom Ellen och Ellen inte hade tid att spela Elitserien så blev vi tvungna att hitta två spelare lite snabbt. Det blev Kajsa Olaisson, Gävle, och Vilma Åhlström, Göteborg, som fick spela tillsammans med Linda och Lisa under lagnamnet Team CurlPower. Som ni kanske redan vet så slutade CurlPower fyra i slutspelet i Jönköping.
Det blev en lång resa till semifinalen, först sju matcher i grundserien och sedan en sen särspelsmatch mot IK Fyris Thunman, en riktig rysare som slutade med att vi vann i skiljeomgång. Då var klockan över elva på kvällen, så det blev inte många timmars sömn den natten inför semifinalen som började kl. 9 och vi skulle upp och packa och äta frukost kl.6.
I semifinalen fick vi möta Anette Norberg, matchen var jämn och spännande ända till sista sten som vi tyvärr missade och fick spela för brons. Surt att förlora med bara en poäng.
Tyvärr var all energi slut till brons matchen, förutom att vi var trötta så var vi som vanligt stressade för vi hade ett flyg att passa så vi förlorade bronset, men vi är glada för att presterat så bra första säsongen i Elitserien. Inte minst eftersom vi hade två nya spelare som vi bara hade tränat 30 minuter med innan första sammandraget.

Sedan spelade Lisa Östersund Junior Open, en U-16 tävling, och eftersom vi andra är för gamla så passade hon på att spela med klubbkompisen Nilla Hallström och två killar från Mjölby, Axel Landelius och Olle Moberg.
Lag Hallström som de hette gick obesegrade genom hela turneringen och tog hem segern i finalen mot norska laget Oppdal Girls.
Linda var med och roddade tävlingen tillsammans med hennes klasskompisar från NIU Curling i Östersund, eftersom det ingår i utbildningen att arrangera en tävling.

I Figur-SM i Sundsvall så var både Lisa, Ellen Kåbjörn och Kajsa Olaisson med och kämpande om medaljerna. Det var första gången för alla tre att spela Figur-SM och det lär nog inte bli den sista heller.
Ellen Kåbjörn spelade grymt bra under lördagen missade tyvärr poäng i några uppgifter vilket gjorde att hon inte nådde söndagens final, synd eftersom hon spelade så bra. Men eftersom figur handlar om precision så kan en millimeter miss på någon uppgift göra att man tappar viktiga poäng.
Lisa tog till slut en silvermedalj efter att missat poäng i några uppgifter under finalen och Isabella ”Bella” Wranå som spelar i landslaget var det inte mycket att göra åt, hon tog SM-guldet med en poäng som hade räckt till seger i herrklassen. Kajsa tog efter särspel en välförtjänt bronspeng.

Under april så var det dags för Östersunds curlingklubb att arrangera både VM i Mixed Dubbel och VM i Seniors i Östersund Arena. Där var vi alla aktiva med att jobba både som timers, statistiker m.m. Det blev tidiga morgnar och sena kvällar, och att sitta stilla i i en kall ishall flera timmar i sträck tog på krafterna.
Säsongen avslutades direkt efter VM med Nordic Junior Tour/Bill Ross Trophy som firade 50-års jubileum. Tävlingen startade i Östersund men har spelats i Sundbyberg under många år.
Ellen B och Lisa var med och vann sista U16 upplagan av Bill Ross 2016, men nu är det en U21-tävling.
Eftersom så många juniorer var volontärer på VM så flyttades tävlingen tillfälligt tillbaka till Östersund och spelades i VM arenan, så det blev lite speciellt eftersom vi fick spela med VM stenarna och på arena is. Laget spelade då som Team Bromée med Ellen B, Linda, Ellen K och Lisa tillsammans och med Kajsa som lagets coach. Vi är väl kanske inte jättenöjda med resultatet, med tanke på att vi jobbat så hårt under veckan så presterade vi inte riktigt på topp eftersom vi var trötta.

Vill passa på att tacka Vilma Åhlström för att hon spelade med oss under Elitserien och önskar henne lycka till i lag Fransson, framför allt vill vi tacka Kajsa för att hon spelat den här säsongen och för att hon kommer att fortsätta spela med oss under nästa säsong.

Nu blir det till att träna mycket fys både på gymmet och att springa ute i naturen. Lisa åker på WCF:s världsläger i Füssen i juli, så hon får komma på is tidigt 🙂

 

TACK TILL!

Passar på att tacka miiego och Signsupply för de trådlösa hörlurarna som vi fått testa under säsongen.
Det är så härligt att slippa trassliga sladdar.
Dom kommer naturligtvis att fortsatta följa med oss nästa säsong också.

Tack även till SignSupplysport och SportsGym

Tack även till Magnus Swartling och Flemming Patz som hjälpt till som coacher vid Elitserien.

Blandade bilder från NJCT Bill Ross Trophy 2018 i Östersund Arena. ©Foto: Jörgen Nilsson