Team Norrlanders mål

Våra uppsatta mål

Vi har ett långsiktigt mål det är att inom fem år få representera Sverige i Junior-VM. För att förbereda oss väl inför att uppnå säsongens mål, kommer vi att försöka spela någon tävling ute i Europa för juniorer. Där får vi möta bra motstånd och får chansen att möta andra lag från andra länder.

Bland yngre juniorer upp till 16 år där man får blanda tjejer och killar i lagen har vi varit det bästa laget två år i rad då vi vunnit Guld i YSJM 2016 & 2017.
Inför nästa säsong kommer vi bara spela äldre junior och senior.

 Alla vi utom Ellen K går på curlinggymnaiset.

Ett av våra flera mål var att vinna YJSM igen, och det gjorde vi. Nu börjar resan att börja utvecklas taktiskt och förbereda oss på övergången till U-21 och seniorcurling.

Alla vi vet att det krävs träning för att uppnå framgång och det är något vi tar på största allvar. Vi strävar att utvecklas inom laget, inom alla områden. Vi lägger ner mycket tid på curlingisen, dessutom lägger vi ner tid på konditionsträning för att uppnå den uthållighet vet som behövs för att nå toppen. Vi satsa på att vara i toppform för att undvika skador under säsongen.

Laget har börja med mental träning, vilket vi tror kommer att stärka oss som lag. Sedan har vi börjat med 3D-träning hos AG Träning och Hälsa. Det innebär rörelse i tre plan. För att få ut maximalt av kroppens funktion när vi tränar styrka, kondition och rörlighet använder vi rörelser framåt, bakåt, i sidled och i rotation. 3D-träning är något för alla, då det är skonsamt och utifrån individens rörelsemönster. Med hjälp av specifika övningar används även behandlingar med hjälp av flossband och massage för att skapa optimala förutsättningar för individen.